FAQ

Q & A – Spørgsmål og Svar.

Spørgsmål: Hvilken båndbredde kan I levere?
Svar: Det er helt op til foreningens ønsker. Hver kunde vælger sit internetabonnement med garanti for ydelse.

Kan enkelte brugere tage det hele?
Svar: Hemmeligheden bag en stabil internetforbindelse, er at overvåge og styre trafikken med teknologien i QOS. I bund og grund er det lige meget om foreningen har 2 Mbit/s – 10 Mbit/s eller 1000Mbit/s til rådighed – hvis ikke trafikken styres vil fildelere fra hele verden kunne opsluge enhver båndbredde hvilket giver utilfredse kunder uanset om det er kundens egen adfærd der skaber problemet..
Denne nødvendige disciplin hedder traficshaping og det er Comflex Bredbånd rigtig gode til. Distribueret traficshaping dækker over at vi styrer (internet / telefoni) trafikken lige fra DIX til foreningen krydsfelt og derved sikrer, at den båndbredde man har købt og forventer også leveres selvom andre misbruger nettet.

Spørgsmål: Leverer Comflex på fiber eller på kobber?
Svar: Comflex Bredbånd´s løsning er baseret på et landsdækkende fibernetværk som er termineret i DIX. Dette sikrer flere ting. DIX er det danske knudepunkt for alt trafik på internet, både nationalt og internationalt. Foreningernes telefonsamtaler kan eksempelvis videresendes til alle andre teleudbydere på markedet og kommunikation mellem internetservere i dk eller udlandet forgår med en usammenlignelig hastighed. Fra ca. 40 centraler i hele Storkøbenhavn som sidder som perler på en fiberstreng vil vi kunne levere 10, 20, 50 og om kort tid 100 Mbit/s til ca. 1. million husstande inden for dette område via kobber og fiberkabler.

Spørgsmål: Hvad med bindinger?
Svar:
 Via den nationale teleaftale har Comflex Bredbånd lovgivningssikret adgang til TDC´s landsdækkende net. Det er bl.a. dette backbone som vi opererer på. Denne mulighed er i princippet tilgængelig for alle som ønsker at investere i den.

Der er derfor ikke tale om et leverandørproporitært fibernet, hvor kabelejerens interessekonflikt som både ydelsesleverandør (ISP´er) og kabelleverandør er indlysende. Ønsker foreningen ikke Comflex Bredbånd som leverandør kan foreningen uden tilbagebetaling af investering eller udlevering af udstyr, frit opsige deres abonnement med Comflex Bredbånd og derved invitere en anden udbyder indenfor.

Spørgsmål: Fremtidssikring?
Svar:
 Ja optimalt. Når man holder sig til markedsstandarden inden for aktive og passive komponenter så som PDS Cat5e/6 kabling er man garanteret en kabling og et netværk som kan levere 1000 Mbit/s pr. lejlighed. Derved er muligheden for HDTV, IPTV, video on demand eller billedtelefoni ikke noget man skal bekymre sig om.

Spørgsmål: Hvem ejer Comflex Bredbånd?
Svar:
 Comflex Networks ApS ejes af Finn Lindau som i mere end 30 år har beskæftiget sig med antenne- og netværksløsninger i bredeste niveau.